Látnivalók és élmények idegenvezetéssel
Kérdése van?
+39 328 7217096

Volterra AD 1398

Időpont, helyszín: Volterra, Augusztus 2 és 3 vasárnapja

Minden évben augusztus második és harmadik vasárnapján Volterra egy középkort felidéző forgataggal, a "Volterra AD 1398" rendezvénnyel visszatér 1398-ba.

Volterra Ad 1398

Mintha visszalépnénk a középkorba. Volterrában egyébként  is ez az ember érzése, de minden évben augusztus második és harmadik vasárnapján tényleg visszafelé forogni látszik a idő kereke, mert ilyenkor rendezik meg ezt a középkori ünnepeket felidéző eseményt.

Volterra ad 1398

Képzeljük el, hogy az 1398-as év egyik vasárnapján Volterrába csöppentünk. A főtéren egymást váltják a különböző színes látványosságokat bemutató csapatok: a város és a kerületek zászlódobálói, a dobpergéstől kísért lovagok, az énekesek és a zenészek. A vár alatti domboldalon mindenféle földi jóval várják a látogatókat, a kézművesek beavatják a mesterségükbe az érdeklődőket. Itt egy íródeák rajzolja nagy gonddal egy levél díszítősorait, ott egy kőfaragó ügyködik. Meg lehet tanulni az íjat-nyilat használni, a gyerekek régi sítlusú fajátékokkal játszhatnak, énekesek, zenészek és udvari bolondok szórakoztatják az embereket.

Fizetni pedig csakis a pénzváltóknál beszerezhető régi volterrai rézpénzzel a "Grosso"-val lehet. A helyiek többsége középkori ruhákba öltözik, s ha valakinek kedve szottyan őket utánozni, akkor ezt megteheti, mert több helyen lehet középkori öltözékeket bérelni.

Volterra

középkor

Toszkána

Oszd meg másokkal is:

2018. © firenze-latnivalok.hu ● Idegenvezetés Firenzében, Toszkánában ● Minden jog fenntartva!