Látnivalók és élmények idegenvezetéssel
Kérdése van?
+39 328 7217096

Turista információk Firenzében

A firenzei program megszervezésére, esetleges  helyben felmerülő problémák megoldására szeretnék néhány hasznos információt adni ezen az oldalon. Tapasztalatból tudom, hogy nagyon sok kérdés a közlekedéssel, a parkolással, a múzeumok nyitvatartásával, a különböző étkezési és vásárlási lehetőségekkel kapcsolatos. Mivel a firenzei utazás megszervezéséről, a firenzei közlekedésről egy másik címszó ad útmutatásokat, itt más vonatkozású kérdésekre szeretnék választ adni a teljesség igénye nélkül.

Információk Firenze műemlékeivel, látnivalóival kapcsolatban

Turistainformáció hivatalos honlapja: www.feelflorence.it

A honlap egyik leghasznosabb része a múzeumok nyitvatartását és a belépőjegyek árát tartalmazza: www.feelflorence.it/it/musei-prenotazioni

Az oldalt folyamatosan frissítik, tehát mindig az aktuális információkat lehet megtalálni.

 A turistainformáció központi telefonszáma: +39 055 000

Hétfőtől szombatig 9.00 -19.00 óra között válaszolnak, vasárnap pedig 9.00 -14.00-ig.

A turistainformáció központi e-mail címe: touristinfo@comune.fi.it

9 nyelven válaszolnak (olasz, angol, német, spanyol, francia, portugál, kínai, orosz és arab)  garantáltan 24 órán belül. 

A turistainformációs irodák a városban:

1. Via Cavour 1 (a Medici Riccardi palota mellett),

Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 9.00  13.00 óra, szombaton, vasár- és ünnepnapokon zárva.
Telefonszám: +39 055 290832

2. Piazza Stazione 4 (a Santa Maria Novella pályaudvar terén)

Nyitvatartás: hétfőtől-szombatig  9.00-19.00 óra között, vasár- és ünnepnapokon: 9.00-14.00 óra

3.Borgo Santa Croce 29R (a Santa Croce templom mellett)

Nyitvatartás: hétfőtől szombatig: 9.00 – 19.00 óra között, vasárnap  és ünnepnapokon 9.00 - 14.00
Telefonszám: +39 055 2691207

4. Amerigo Vespucci Repülőtér (a firenzei Amerigo Vespucci repülőtér érkezési oldalánál)

Nyitvatartás: mindennap 9.00-19.00
Telefonszám: +39 055 315874

Firenze Card

Firenze Card

A Firenze Card egy nagyon hasznos kártya,  amely a firenzei múzeumokba, templomokba, gyűjteményekbe, időszakos kiállításokra érvényes. 85 Euro az ára, s 72 órán keresztül érvényes az első felhasználás pillanatától számítva. Minden múzeumba egyszeri belépésre jogosít, elsőbbségi bejáratot biztosít sorbanállás és előzetes foglalás nélkül. 

Van néhány kivétel azonban: az Uffizi képtárba, a Szépművészeti Akadémia múzeumába, a Brancacci kápolnába, a Firenze környéki Medici villákba a Firenze kártya birtokában is kötelezően időpontot kell foglalni, de a rezerválási díj fizetése nélkül, illetve a Firenze Card nem érvényes a Dómhoz tartozó látnivalók esetében (Dóm, Giotto Harangtornya, Keresztelőkápolna, Dóm múzeuma, Dóm kupolája)

18 éves kor alatti látogatók ingyen kaphatnak Firenze Cardot, ha a családból legalább egy felnőtt megvette a kártyát.

Digitális formában is felhasználható (smartphone/tablet)

A Firenze Cardot azoknak érdemes megvenni, akik minimum 3 napot töltenek Firenzében és nagyon sok múzeumot, emlékművet  meg szeretnének látogatni a városban.

Hogyan lehet megvásárolni a kártyát?

A Firenze Cardot vagy online (a honlap címe: www.firenzecard.it) vagy  Firenzében az erre feljogosított  eladóhelyeken. Ha online történik a vásárlás, a kinyomtatott vauchert be  kell mutatni a kijelölt helyeken Firenzében és a vaucherért cserébe fel lehet venni a Firenze Cardot.

Hol lehet felvenni az online megvett kártyát Firenzében?

1. A turistainformációs irodákban
2. Stefano Bardini Múzeum kasszájánál
3. A Városháza (Palazzo Vecchio) kasszájánál
4. Brancacci Kápolna kasszájánál
5. Időszakos kiállítások idején a Strozzi palota pénztárában
6. A Misercordia Múzeum pénztárában, a Dóm téren

Hol lehet megvenni a Firenze Cardot a városban?

1. Santa Maria Novella templom pénztárában
2. A Novecento múzeum kasszájánál
3. Pitti Palota központi pénztárában
4. Turistainformáció Via Cavour
5. A Városháza (Palazzo Vecchio) pénztárában
6. Bardini Múzeum kasszájánál
7. Brancacci Kápolna pénztárában
8. Bargello múzeum kasszájánál
9.Uffizi Képtár pénztárában
10. Strozzi Palota kasszájánál
11. Turistainformáció Piazza Stazione
12. A Misercordia Múzeum pénztárában, a Dóm téren

Firenze Card  Restart

Ha lejárt a Firenze Card, de még kimaradt néhány múzeum, amelyet meg szeretnél nézni, akkor lehetőség van  egy 48 órás kiegészítő kártya beszerzésére,  amely ingyenes. Ez az opció csak online létezik, s a Firenze Card applikáció szükséges a letöltéséhez. A 72 óráig érvényes Firenze  Card megvásárlásától számított 6 hónapon belül lehet kérni, s csak abban az esetben, ha a Firenze Card már lejárt.

Hogyan lehet megrendelni a belépőket a firenzei múzeumokba?

Főszezonban, tehát márciustól októberig, a leghíresebb firenzei múzeumok előtt mindig hosszú sorok kígyóznak. Éppen ezért érdemes előre megrendelni a jegyeket az Uffizi képtárba és az Akadémiára, mivel ez a két múzeum a legnépszerűbb a turisták körében.  Online lehet belépőket foglalni.

Online foglalás

Figyelem!!!!!! Ügyelni kell arra,  hogy csak a múzeum hivatalos honlapját használjátok!

A hivatalos oldalon válasszátok ki a kívánt időpontot, mert nagyon sok megtévesztő honlapcím is van, ahol a hivatalos áraknál jóval több pénzt kérnek.

Az állami múzeumok  honlapja

Az állami múzeumok (Uffizi képtár, Szépművészeti Akadémia, Pitti palota, Boboli kert, San Marco kolostor, Davanzati palota, Régészeti múzeum, Orsanmichele templom, Bargello múzeum, Medici kápolna) honlapja: www.firenzemusei.it  

A honlap első oldalán a Biglietti/Tickets címszó alatt lehet az előjegyzéshez eljutni. Itt ki kell választani a meglátogatni kívánt múzeumot, a látogatás időpontját (nap és óra), a jegyek számát. Ezután ki kell fizetni a jegyek árát a foglalási díjjal együtt. Ezt követően kaptok egy visszaigazolást a rezervációról. Ezt  a visszaigazolást kell magatokkal hozni Firenzébe, s bemutatni a múzeum kasszájánál.

A rezervációs díj 4 Euró fejenként az Uffizi képtárban és a Szépművészeti Akadémia múzeumában. Az összes többi állami múzeumban 3 Euro.

A városi múzeumok honlapja

A városi múzeumokba (Palazzo Vecchio, Santa Maria Novella templom, Museo del 900, Bardini Múseum) on line jegyvétel a következő honlapon: www.bigliettimusei.comune.fi.it

A belépő árán felül 1 Eurós rezervációs díjat kell fizetni.

A Dóm hatáskörébe tartozó látnivalók

Ezekbe a múzeumokba (Dóm, Giotto Harangtornya, Kupola, Keresztelőkápolna, Dóm múzeuma, Santa Reparata altemplom) sajnos a Firenze Card nem érvényes.

A következő oldalon lehet  jegyeket rezerválni az időpontot, az érkező személyek számát kiválasztva. A fizetés itt is hitelkártyával történik: www.duomo.firenze.it

A Dómba ingyenesen is bemehettek, de ebben az esetben nagyon hosszú várakozásra számítsatok.

A helyszínen is lehetséges a jegyvásárlás:

1. A Dómtól  jobbra a téren (Piazza del Duomo 14a)
2. A Keresztelőkápolna mellett (Piazza San Giovanni 7)

Helyszíni jegyvásárlás

Ha nem gondoskodtál az utazás előtt a jegyek lefoglalásáról, akkor a helyszínen is lehet még próbálkozni. A múzeumi kasszák a városban:

1. Az összes állam múzeum kasszájában lehet venni belépőket
2. Az Orsanmichele templom kasszájában  (nyitvatartás: hétfő, csütörtök, péntek: 9.00-15.20, kedd, szerda, szombat 9.00 -16.20)
3. Opera Your Preview,  Via Por Santa Maria 13/r (nyitvatartás: 10.00-18.00 mindennap)
4. Libreria My Accademia, Via Ricasoli 105r (nyitvatartás:  kedd-vasárnap 8.45-17.30)

Ha nem sikerült semmilyen módon előzetesen foglalni belépőket az Uffizi képtárba vagy a Szépművészeti Akadémia múzeumába, akkor azt javaslom, hogy a múzeumok nyitása előtt kb félórával menjetek oda  a bejárathoz, s így viszonylag gyorsan, a nyitáskor  bejuthattok.

Kávézók, éttermek, szendvicsezőhelyek, fagyizók Firenzében

Néhány olyan helyet szeretnék bemutatni, amelyet én is sokszor felkeresek, személyesen is ismerek vagy pedig ismerősök ajánlották.  Rendkívül nagy tapasztalattal rendelkezem a fagyizók terén a városban, mivel imádom ezt a műfajt, tehát ezzel kezdeném a felsorolást.

Fagyizók

Néhány általános tudnivaló az olasz fagyiról. A legfinomabbak az ún „gelati artigianali” (kézműves fagyik), amelyeket minden nap frissen, az elárusítórész mögötti műhelyben természetes alapanyagokból készítenek. Nem ezek a legfeltűnőbb fagyizók a városban, itt általában nincsenek a tárolóedényekből kipúposodó fagyihegyek, hivalkodó, rikító rózsaszínű, méregzöld vagy hupikék krémekkel. Az erős színek általában mesterséges színezőanyagok hozzáadásáról tanúskodnak,  tehát meneküljünk ezekről a helyekről. Gelateria Perché no

Amikor eldöntöttük, melyik hely a legszimpatikusabb, először válasszuk ki a kívánt adagot, fizessük ki, s ezután kérjük ki a fagyit. Minden becsületes helyen kirakják a kassza mellé, jól láthatón a különböző nagyságú tölcséreket a megfelelő árakkal együtt. Így kiválaszthatjuk a mennyiséget, s elkerülhetjük a félreértéseket az árra vonatkozóan. A legkisebb adagok általában 1,5- 2 Euróba kerülnek.

Gelateria dei Neri (Via dei Neri 9/10r)

A Palazzo Vecchiót és a Santa Croce templomot  összekötő egyik utcán helyezkedik el nagyon sok finom fagyikülönlegességgel,  a hagyományos repertoár mellett új ízekkel is kísérleteznek. Érdekes például a gorgonzolás fagyi vagy a sós vajkaramellás. A választék az évszakoktól függően  változik. Van néhány asztal és szék, meg lehet pihenni egy kicsit, amíg elnyaljuk a fagyit.

Gelateria dei NeriPerché no? (Via dei Tavolini 19r)

Már a név maga is felhívás a belépésre: Perché no? Jelentése: Miért ne? Miért ne hagynánk magunkat elcsábítani? Engedjünk a kísértésnek, s vegyünk egy tölcsér finom fagyit. Egy picike üzlet a Dóm tér és a Városháza közötti egyik keresztutcában. 1939 óta foglalkozik a család  ezzel a mesterséggel, kizárólag természetes alapanyagokkal dolgoznak, minden fagyijuk gluténmentes. A hét minden napjának megvan a  specialitása. Hétfőn a rózsaízű fagyit, kedden a gyömbéres és a zöld teásat, szerdán a Sacher torta ízűt lehet megkóstolni.

Vivoli (Via Isole delle Stinche 7r)

Szinte minden útikönyvben a legjobb firenzei  fagyizóként szerepel. Ez így is volt korábban, a Vivoli az 1970-es 80-as években érte a fénykorát, mára azonban veszített a tekintélyéből. A fagyi most is nagyon finom, kellems akörnyezet, afgíin kívül egy süteményr finom kávét is lmeg leet inni. Az egyik érdekssség, hogy tölcserk nincsenek, csk kis pohrkéban lehet agayogi megízlelni. Honlap: www. vivoli.it

Gelateria La Carraia ( Piazza Sauro Nazario 25/R)

Az Oltrarno városrészben, tehát az Arno Pitti palota felőli oldalán található, a Carraia híd mellett. Itt is fantasztikusan jók a fagyik, nagy a válszték. Mivel egy kicsit kiesik a turistaáradatból az árak egy picikét alacsonyabbak. Honlap: www.lacarraiagroup.eu

Gelateria pasticceria Badiani (Viale dei Mille 20)

A firenzei stadiontól nem messzi található, tehát eltávolodtunk egy kicsit a történelmi belvárostól. A leghíresebb ízük a Buontalenti. A nevét Bernardo Buontalenti 16. századben élt művészről kapta. Állítólag ő volt az aki az első fagyit elkészítette Európában,  a Mediciek számára egy bankett alkalmával. A firenzei mesterek ezt a régi hagyományt elevenítették fel az 1970-es évek elején. Megpróbálták ezt az első híres fagyit rekonstruálni, s újra elkészíteni. Mivel hivatalos receptek nem maradtak meg, csak a kortársak elbeszéléseiből ismerjük néhány összetevőjét a „hideg krémnek”, ezért minden mester  kreativitásától is függ, hogyan keveri ki ezt a vaníliaízű finomságot. A Badiani a legjobb Buontalenti fagyinak kijáró hivatalos elismerés birtokosa. Nemrégen nyitottak egy belvárosi üzletet is a Dóm közelében (Via dei Tosinghi 12R) Honlap: www.gelateriabadiani.it

 

Kávézók Firenzében

Itt egy kicsit nehezebb a feladatom, mivel nem rajongok túlságosan a kávéért, így hát a családtagok, barátok, ismerősök ítéletére hagyatkozhatom csak, Kávé akik szerint  a következő helyeken érdemes a kávét megkóstolni Firenzében.

Egy gyakorlati tanács is a kávézókra, bárokra vonatkozóan. Nem mindenki tudja, hogy kétféle árlista létezik Olaszországban. Kevesebbet kell fizetni, ha valaki csak felhörpinti a kávéját a pult mellett állva, s jóval többet, ha ki is szolgálják, tehát ülve fogyaszt. 

 

CappuccinoDitta Artigianale (Via dei Neri 32/r és Via dello Sprone 5/r)

 

Több kávézója is van ennek a viszonylag fiatal cégnek a városban. 2013-ban nyitotta meg az első kávézót Francesco Sanapo, háromszoros olasz kévéfőző bajnok a Via de Nerin.  Annyira nagy sikert aratott, hogy követte egy második is az első üzletet, az Oltrarno városrészben, a Pitti palotától nem messzi. Honlap: www.dittaartigianale.it

Piansa (Via Gioberti 51r és Via Faenza 34a)

1976-ban alakították meg a céget családi vállalkozás formájában, apáról  fiúra száll az elhivatottság. Mivel az alapító nem volt megelégedve a piacon fellelhető pörkölt kávék minőségével úgy döntött, hogy ő maga pörköli a kávét is, s ezt használja fel a kávézóban. Eredetileg a Piansa márkanevű kávét csak a Piansa bárjaiban lehetett megkóstolni. Honlap: www.caffepiansa.com

 

 

 

 

Történelmi cukrászdák

A fagyizókon, kávézókon kívül mindenképpen beszélnem kell a híres történelmi cukrászdákról is Firenzében, amelyek még ma is a XIX század végének a hangulatát sugározzák szecessziós stílusú berendezésükkel, elegáns környezetükkel, nagyon finom süteményekkel, kávéval, édességekkel. Érdemes megnézni a cukrászdák kirakatait is különösen az ünnepek (Karácsony, Húsvét) előtt. A kiratatok igazi műalkotások, szemet-szívet gyönyörködtető-melengető remekművek. A történelmi cukrászdák, kávézók a belváros legelegánsabb pontjain helyezkednek el, kiülős teraszokkal, amelyekről a kávét iszogatva vagy a süteményt eszegetve, az aperitívek fogyasztása közben szemlélni lehet a nyüzsgő város életét. 

Pasticceria RivoireRivoire Cukrászda  (Piazza Della Signoria 5/r)

1872-ben Enrico Rivoire torinói királyi csokoládékészítő mester nyitotta meg csokigyárként a céget. Itt ismerték meg a firenzeiek a forró csokoládét „Cioccolata  in tazza”, amely Toszkánára nem volt jellemző korábban. Rövid idő alatt nagyon népszerű lesz az elhelyezkedésének köszönhetően is, hiszen a Palazzo Vecchióval szemben található, Firenze főterén. A mai tulajdonosok is megőrizték a kézműves jelleget. Hagyományos technikával és formában, az egész munkafolyamat kisüzemi, jórészt kézi módszerekkel történik még ma is,  a pörköléstől kezdve a csoki becsomagolásáig. Rendkívül sok egyedi termékkel, eredeti receptekkel büszkélkednek, s minden csokitermékükre a magas kakaótartalom jellemző. Nagyon kellemes a belső tér is, de igazából a külső terasz a felülmúlhatatlan. A teraszon üldögélve a Palazzo Vecchióban és a teret díszítő reneszánsz szobrokban lehet gyönyörködni. Honlap: www.rivoire.it

Caffé Gilli  (Piazza Repubblica 36-39)              Cukrászda

1733-ban a svájci Gilli család alapította meg a cukrászdát,  majd az 1920-as évek elején egy másik svájci család tulajdonába  került. A bútorok, berendezések, a márványdíszítések, a muránói csillárok megmaradtak mind a mai napig a XX század elejéről. Ez az egyetlen  Belle-Époque stílusú kávézó Firenzében. Honlap:www.caffegilli.com

Café Paszkovszki (Piazza della Repubblica 35/r)

A lengyel származású Paszkovszi családról kapta a nevét, amely 1904-ben megvásárolta az épületet, s megnyitotta a kávézót. Művészek és írók kedvelt találkozóhelye volt. 1947-ben modernizálták, az elegánsan berendezett termek konferenciáknak, divatbemutatóknak, koncerteknek  is helyet adnak, nem véletenül áll előtte egy zongora. Honlap: www.caffepaszkovszki.it

 

 

Szendvicsező helyek Firenzében

A szendvicsek (olaszul panino) rendkívül kedveltek az olaszok körében. Mivel az ebédszünetek a nagyvárosokban  egyre rövidebbek, sokszor csak egy panino bekapására van idő. Millióféle szendvicsfajta létezik a sonkás, szalámis, sajtos változatoktól kezdve a pacalosig, a zöldséges, salátás töltelékkel megrakottakig.  Egyes darabok egy komplett ebéddel is felérnek. Gyorsan elfogyaszthatók akár a pult mellett állva is egy pohár toszkán bor kíséretében, viszonylag olcsóak, s éppen ezért nagyon népszerűek a turisták körében is. Az árak 6 és 11 Euró között mozognak.

A belvárosban az utóbbi időben egy egész paninókat áruló üzletsor alakult ki a Via dei Neri mentén. Ezenkívül nagyon finom panino bárok találhatók a két Vásárcsarnokban (Mercato di San Lorenzo és Mercato di Sant«Ambrogio). La Prosciutteria

Antico Vinaio  (Via dei Neri 74/r)

Egy picike  borozóval és paninókat áruló üzlettel kezdődött a sikertörténet kb 20 évvel ezelőtt. A  napokban már a negyedik üzletét nyitotta meg a család az első boltocska mellett. Azonnal felismerhető mert mindig kilométeres sorok kígyóznak előtte, s elég sokáig tart míg valaki eljut a cél közelébe. A világon az egyik legtöbb pozitív visszajelzést kapott hely. Az a  különlegessége, hogy mindenki a saját ízlése alapján állíthatja össze a paninót, s az ár a választástól függetlenül ugyanaz. Többféle szendvicsméret létezik, a legnagobb egy ebédet is helyettesít. Honlap: www.allanticovinaio.com

La Prosciutteria (Via dei Neri 54r) 

Ha valaki nem akar várakozni az Antico Vinaio előtt, akkor elegendő néhány lépéssel arrébb menni, s egy nagyon jó alternatívát lehet találni, ez a La Prosciutteria. Egy kicist kényelmesebb, hiszen itt le is lehet ülni, egy kicsit kevesebben vannak,  s a szendvicsek itt is nagyon ízletesek. Honlap: www.laprosciutteria.com

I Fratellini (Via dei Cimatori 38r)

Egy másik nagy hagymányokkal rendelkező borozó-paninoteca Firenzében. Egy mindössze 6 négyzetméteres kis lyuk, egy középkori templom oldalsó falához tapasztva. Itt készíti a szendvicseket a két testvér (a név jelentése: Testvérek).  Minden oldalról borosüvegekkel teli polcok veszik körül őket, s hihetetlen gyorsasággal  szinte kidobálják a kiválasztott paninókat a vevőknek. Az alapanyagok helyi kistermelőktől származnak, mint például a Crudo Toscano (toszkán sonka), Lardo di Colonnata (Colonnatai szalonna), Pecorino senese (sienai juhsajt), pane toscano (toszkán sótlan kenyér). Honlap: www.iduefratellini.it

Alimentari UffiziAlimentari Uffizi (Via Lambertesca 10)

Egy másik kedvenc helyem, egy kicsit eldugottabb, nyugodtabb helyen, de mégis a város közepén, az Uffizi képtár mögötti szűk kis utcában található. Fantasztikusan jó alapanyagokkal, saját készítésű sonkával, szalámival dolgozik a rendkívül szívélyes és barátságos tulajdonos. A családja tulajdonában levő  farm Firenzétől néhány kilométerre található, s az ott tenyésztett sertések húsából készítik a sonkákat és a szalámikat. Élelmiszerüzletként indult a vállalkozás (Alimentari-élelmiszerboltot jelent), s később alakult át egy kis borozóvá-szendvicsbárrá. Ha valakinek a kóstolás után kedve támadna magával vinni, megvenni  egy-két finomságot, erre is lehetőség van.

 

 

 

 

Pacalárusító helyek Firenzében

 

Pacalos szendvicsA pacalos szendvicsek is nagyon kedveltek a firenzeiek körében, egy tipikus firenzei egyszerű, Pacals mégis nagyszerű street foodról van szó. Egy szendvics ára általában 5 Euro.

A szakértők szerint a legfinomabb pacalózóhelyek a városban a következőek:

 

Da Nerbone (a San Lorenzo piac földszintjén)
Trippaio di Sant«Ambrogio (a Sant«Ambrogio piac belső részén)
L«Antico trippaio (Piazza dei Cimatori) www.lanticotrippaio.com
Trippaio del Porcellino (a vaddisznós piac mellett)
Il trippaio di San Frediano (Piazza dei Nerli)

 

 

 

Outletek Firenze környékén

Barberino Designer Outlet (www.mcarthurglen.com)

Cím: Via Meucci, Barberino di Mugello

Több mint 100 különböző divatcég termékei közül lehet kedvezményes áron válogatni itt egész évben. A nyári és téli szezonvégi kiárusítások idején pedig még nagyobb árleszállításra kerül sor. Olyan márkás cégek üzletei kaptak itt helyet mint Dolce& Gabbana, Michael Kors, Furla, Calvin Klein, Guess vagy  sportcégek mint Adidas, Nike, Puma.

Ha valaki autóval érkezik:

Az üzletközpont mind Firenzéből mind Bolognából könnyen megközelíthető  autóval, az A1-es autópályáról letérve, a Bologna és Firenze közötti Barberino di Mugello kijárat mellett található kb 30 perce Firenze belvárosától.

Autóbusszal Firenze belvárosából:

Külön buszjáratokkal is el lehet ide jutni, amelyek a firenzei Santa Maria Novella központi pályaudvar mellől indulnak naponta négyszer. Kb 30-40 perc az út forgalomtól függően.

A retúrjegy ára 13 Euro 17 éves kor felett, 14 és 16 éves kor között 8 Euro, 14 éves kor alatt ingyenes. A menetrendet a honlapon lehet konzultálni.

Nyitvatartás: minden nap 10.00 és 20.00 között.

The Mall (www.themall.it)

Cím: Via Europa 8, Leccio-Reggello

Az egyik leghíresebb, s az egyik legelső outlet Toszkánában, a legismertebb és legexkluzívebb márkákat sorakoztatja fel:  Moschino, Brioni, Corneliani, Dolce&Gabbana, Fendi, Armani, Gucci, Ferragamo, Hogan, Valentino, Versace és így tovább.

OutletAutóval Firenzéből:

Az A1-es autópálya Incisa-Reggello kijáratatól nem messzi található kb 30 perc a belvárosból.

Autóbusszal Firenze belvárosából:

Közvetlen autóbuszjárattal.  Az indulás helye: Buszpályaudvar Busitalia/Sita, Via Santa Caterina da Siena 17, a firenzei Santa Maria Novella pályudvar szomszédságában. A retúrjegy ára 13 Euro. A menetrendet a honlapon lehet megtalálni.

Kisbuszokkal vagy gyűjtőtaxival. A szállodákból, belvárosi címekről lehetőség van gyűjtőtaxi foglalására is. A telefonszám + 39 0558657775. Ebben az esetben 35 Euro a retúrjegy ára, de háztól házig viszik az utasokat.

Nyitvatartás: Minden nap 10.00-19.00 óra között, júniusban, júliusban és augusztusban 10.00-20.00-ig

Valdichiana Outet Village (www.valdichianaoutlet.it)

Cím: Via Enzo Ferrari 5, Fioano della Chiana (Arezzo)

A sienai és az arezzoi vidék határán helyezkedik el híres olasz és nemzetközi márkájú üzletekkel:  Guess, Sisley, Benetton, Calvin Klein, Puma stb. 

A legegyszerűbb autóval megközelíteni, az A1-es autópálya  Valdichiana kijárata mellett található, kb 70 perc Firenze központjától.

Space Prada Outlet Montevarchi (www.prada.it)

Cím: Via S.S. 69 Levanella Becorpi, Montevarchi

A Prada üzeme melleti üzletről van szó ebben az esetben, amely kizárólag a Prada cikkeit árulja rendkívül elegáns környezetben, jelentős árkedvezményekkel. A bejáratnál egy jegyet kap minden vevő, egyszerre csak maximum 100 érdeklődőt engednek be, hogy ne legyen zsúfolt a belső tér. Tehát ha valaki nem akar sokat várakozni, akkor érdemes a nyitásra  megérkeznie.

A legegyszerűbb autóval megközelíteni, az A1-es autópálya Valdarno kijáratánál található, Firenze belvárosától kb 50 percre.

Nyitvatartás: hétfőtől szombatig 9.30-20.00, vasárnap14.00-18.30-ig

2018. © firenze-latnivalok.hu ● Idegenvezetés Firenzében, Toszkánában ● Minden jog fenntartva!