Látnivalók és élmények idegenvezetéssel
Kérdése van?
+39 328 7217096

Pappa al pomodoro

Pappa al pomodoro

A legelső közös főzésünk alkalmával esett a választás erre a  jellegzetes és nagyon egyszerű toszkán ételre.

A hozzávalók:                                                                                                                                      Pappa al pomodoro

30 dkg toszkán kenyér
50 dkg hámozott paradicsom
1 liter zöldségleves (hagyma, répa, petrezselyem, zeller)
1 póréhagyma
Néhány levél bazsalikom

Bors
Olívaolaj (Fattoria Paggetti bioolaj Arezzo)

 

Az elkészítés módja:

Először apróra vágjuk a póréhagymát, majd az olívaolajon megfonnyasztjuk. Közben elkészítjük a zöldséglevest és felszeleteljük a kenyeret. Amikor a hagyma megfonnyadt, rátesszük a paradicsomot és a bazsalikomot, sózzuk és borsozzuk.Kb 15 percig főzzük, ezután ráöntjük a levest. Amikor forrni kezd, szépen belerakjuk a kenyérszeleteket és kb 5 percig főzzük. Lehet melegen és hidegen is fogyasztani.  Mivel a friss paradicsom csak július, augusztusban igazán finom, ezért a barátnőm anyukája által eltett hámozott paradicsomot használtunk fel. 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

<p style="margin-bottom: 0cm; t hónapos főzőcskézés után úgy gondoltam, hogy néhány kipróbált tipikus receptet megosztok veletek. Segítséget kértem egy nagyon kedves és a konyhaművészetben remeklő barátnőmtől, s elkezdtünk együtt főzni. Én igazából csak kuktáskodtam és fényképeztem mellette. A mai első közös főzésünk alkalmával a választás egy jellegzetes nagyon egyszerű toszkán ételre esett. Pappa al pomodoro
A hozzátartozók:
300 gramm toszkán kenyér
500 gramm hámozott paradicsom
1 liter zöldség leves (hagyma, répa, petrezselyem, zeller)
1 póréhagyma
Néhány levél bazsalikom

Bors
Olívaolaj (Fattoria Paggetti bioolaj Arezzo)
Először apróra vágjuk a póréhagymát, majd az olívaolajon megfonnyasztjuk. Közben elkészítjük a zöldséglevest és felszeleteljük a kenyeret. Amikor a hagyma megfonnyadt, rátesszük a paradicsomot és a bazsalikomot, sózzuk és borsozzuk.Kb 15 percig főzzük, ezután ráöntjük a levest. Amikor forrni kezd, szépen belerakjuk a kenyérszeleteket és kb 5 percig főzzük. Lehet melegen és hidegen is fogyasztani. A fotókon a különböző lépéseket sorban megmutattam, az alapanyagoktól a kész " alkotásig".="" mivel="" a="" friss="" paradicsom="" csak="" július,="" augusztusban="" igazán="" finom,="" ezért="" barátnőm="" anyukája="" által="" eltett="" hámozott="" paradicsomot="" használtunk="" fel. 

2018. © firenze-latnivalok.hu ● Idegenvezetés Firenzében, Toszkánában ● Minden jog fenntartva!