Panzanella
Ezúttal egy egyszerű tipikus nyári toszkán hideg tálat mutatok be nektek. A hozzávalóit egy veteményeskertben összeszedhetjük ilyenkor. A "szegény" konyha egy remek példája, az ételbe beletesznek mindent, ami otthon van, a maradék száraz kenyeret is.
Hozzávalók:
Száraz toszkán kenyér
Érett paradicsom
Uborka
Lila hagyma
Só
Extra szűz olívaolaj
Borecet
Bors
Bazsalikom
Az adagot tetszés szerint választva.
Az elkészítés módja:
A kenyeret beáztatjuk, a jeges vízbe, egy kevés ecetet teszünk bele és bazsalikomot. Amíg a kenyér ázik, felvágjuk a paradicsomot, az uborkát és a hagymát. Mikor a kenyér teljesen megpuhult jól kicsavarjuk, megsózzuk, bőségesen olívaolajat öntünk rá, borsozzuk. Majd összekeverjük a kenyeret a zöldségekkel, megsózzuk, borsozzuk és olívaolajjal ízesítjük. Utoljára beletesszük a bazsalikom leveleket. Hűtőszekrényben lehűtjük, s hidegen tálaljuk. Friss, egyszerű és könnyű nyári ebéd.