Látnivalók és élmények idegenvezetéssel
Kérdése van?
+39 328 7217096

Ötletes kresztáblák Firenzében, avagy a street art Abraham Clet műveivel

Firenzében tevékenykedik már kb 15 éve egy érdekes kortárs, francia származású művész, Abraham Clet, akinek kifogyhatatlan fantáziája az unalomig ismert kresztáblák ötletes átalakításában is megmutatkozik.

Firenzében tevékenykedik már kb 15 éve egy érdekes, kortárs francia művész, Abraham Clet, akinek kifogyhatatlan fantáziája az unalomig ismert kresztáblák ötletes átalakításában is megmutatkozik. Hogyan válik egy egyszerű, unalomig ismert kresztábla műalkotássá?

Clet kresztáblaErre nagyon egyszerű a válasz. El kell jönni Firenzébe, ahol a kresztáblák néhány éve önálló életre keltek egy francia származású művész, Abraham Cleet intuíciójának köszönhetően

 

 

A művész, aki már 1990 óta Firenzében él, provokációként kezdett a közlekedési táblák átalakítsával foglalkozni. A szándéka az volt, hogy felhívja a kortárs művészetekre a figyelmet. S el is érte a célját. Amikor megkérdezték tőle, hogy miért éppen az útjelzőtáblákat választotta, a válasza a következő volt: ”Az embert a fantáziája és az érzelmei fejezik ki legteljesebben, a kresztáblák viszont a szabályokat képviselik, amelyeket mindannyian kénytelenek vagyunk elszenvedni. A matricákkal emberibbekké, ötletesebbekké és irónikusabbakká válnak az általánosan ismert jelek.”

 

                                                                                                                                                                       Kresztábla Clet

Ma már mindenki ismeri a jópofa műveket, a város jellegzetes tartozékaivá váltak a matricás jelzőtáblak.

Szintén provokációként néhány évvel ezelőtt egy hatalmas nagy piros orral látta el a középkori Szent Miklós kaput, vagy egy másik alkalommal a Városháza múzeumában egy éppen restaurálásra elvitt festmény helyébe a saját önarcképét akasztotta fel. Mindenképpen javaslom, hogy keressétek fel a műtermét, ha Firenzében jártok. A San Niccoló templom mellett, az óvárosban alkot.

 

Street Art

Firenze

kresztáblák

Oszd meg másokkal is:

2018. © firenze-latnivalok.hu ● Idegenvezetés Firenzében, Toszkánában ● Minden jog fenntartva!