Látnivalók és élmények idegenvezetéssel
Kérdése van?
+39 328 7217096

Ősi kaméliák fesztiválja

Időpont, helyszín: Sant Andrea a Compito, márciusi hétvégék

Minden évben márciusban a kaméliavirágzás idején rendezik meg ezt az érdekes eseményt Lucca környékén, egy Sant Andrea a Compito nevezetű kisvárosban

Ha tavasszal Lucca környékén jártok, ne hagyjátok ki a programból az Ősi Kaméliák városkáját. Minden évben a márciusi hétvégéken, tehát a kaméliavirágzás idején, kerül megrendezésre ez az egyedülálló esemény Sant'Andera di Compito városában.

Sant Andrea a Compito

A kertekben, templomok mellett, parkokban, villákban vagy egyszerűen az utak mentén pompás színkavalkád fogadja a látogatót ebben a picike középkori városkában. Ilyenkor a nemesi villlák (Villa Orsi, Villa Torregrossa, Villa Giovannetti, Villa Borrini) is megnyitják a kapuikat a látogatók előtt, az egyikben asszisztálni lehet egy japán tea-felszolgálási ceremóniához is. A parkokban több száz éves példányokkal is találkozhatunk.

Kaméliák

A kamélia több mint 250 különböző spontánul növő fajtával rendelkezik, s néhány ezerre tehető a termesztett fajták száma. A legismertebb ezek közül a variánsok közül a japán kamélia. Az első töveket ide is Japánból hozták a 18.század végén a luccai gazdag polgárok hétvégi villáinak az ékesítésére, majd több száz különböző származású növénnyel folytatták a telepítést. Rendkívül sikeresen alkalmazkodott a terület éghajlati viszonyaihoz a növény, nemcsak Lucca vidékén, hanem egész Toszkánában is foglalkoztak a művelésével. A Lucca melletti lankás lejtők, a hideg széltől védett domboldalak ideálisak a kamélia számára. Sant'Andrea di Compito érdekessége az is, hogy Olaszországban egyedül itt a teacserjék is megélnek. Az 1980-as évek óta egy kísérleti ültetvényen foglalkoznak ezzel a tevékenységgel, s az itt termesztett teacserjékből a szakértők szerint is kiváló minőségű teát lehet készíteni.

A városka mellett egy olyan botanikus kertet (Camellietum Compitese) is létrehoztak, amelyben kizárólag kaméliák nőnek. A kiállításhoz más kiegészítő események is kapcsolódnak: művészeti kiállítások, teakóstolók, olajsajtolók meglátogatása, koncertek.

http://www.camelielucchesia.it/

 

 

 

Capannori

kamélia

kiállítás

Oszd meg másokkal is:

2018. © firenze-latnivalok.hu ● Idegenvezetés Firenzében, Toszkánában ● Minden jog fenntartva!