Látnivalók és élmények idegenvezetéssel
Kérdése van?
+39 328 7217096

Olívaszüret Toszkánában

Időpont, helyszín: Toszkána, október

Olívaszüret és olívaolajkészítés Toszkánában. Ha olívaolaj, akkor Toszkána. Kinek nem jutnak eszébe a lankás, olajfákkal és szőlőkkel beültetett dombok, ha Toszkánáról beszélünk.

Ha olívaolaj, akkor Toszkána. Kinek nem jutnak eszébe a lankás, olajfákkal és szőlőkkel beültetett dombok, ha Toszkánáról beszélünk. Ez a hónap az olajkészítés ideje. Lassan végéhez közeledik az olívabogyó szüret Toszkánában.Ilyenkor érdemes a vidéket járni, megkóstolni a friss olívaolajat, ezt a zöldessárga színű, kicsit csípős, ezerféle ízhatású nedűt, a toszkán vidék büszkeségét.

Olívabogyók

Ahány termelő, annyiféle típusú az olaj. Az olaj íze, színe, zamata, illata rendkívül sok tényezőtől függ. Attól, hogy milyen a termőtalaj, milyen a termőterület fekvése, mennyi napsugár éri az olajfákat, milyen volt az adott év klímája. A legértékesebb és a legjobb minőségű olívaolaj, az extraszűz olaj, a frissen leszedett olívabogyókból, hideg sajtolással készül. Érdemes ilyenkor felkeresni egy olívapréselőt, ahol megmutatják az olajkészítés különböző fázisat, s természetesen meg lehet kóstolni a frissen sajtolt olajat is a pirított kenyérszeleteken, a "bruschettán".

Bruschetta

 

Toszkána Olívaolaj Szüret

Oszd meg másokkal is:

2018. © firenze-latnivalok.hu ● Idegenvezetés Firenzében, Toszkánában ● Minden jog fenntartva!