Látnivalók és élmények idegenvezetéssel
Kérdése van?
+39 328 7217096

Az egyik legkedveltebb karneváli édesség, a “frittelle di riso”, azaz olajban kisütött és cukorban megforgatott rizsgombócok

Különböző variánsai léteznek. Van aki tesz bele mazsolát, van aki nem. Van aki állítja, hogy a rizst tejben kell megfőzni, van aki szerint vízben, de mindegyik változata ízletes.


Hozzávalók: Frittelle di riso

20 dkg rizs

6 dl tej

2 dl víz

8 dkg liszt

5 dkg vaj

6 dkg cukor

1 citrom reszelt héja

Fél csomag sütőpor

1 kiskanál szódabikarbóna

2 tojás + 1 tojássárgája

Rum

Egy csipet só

Olaj a sütéshez

 

Frittelle di risoElkészítés módja:


Egy lábasba öntjük a tejet és a vizet, felforraljuk. Amikor forr, beletesszük a rizst, a vajat, a citrom reszelt héját és a cukrot, s állandó kevergetés mellett puhára főzzük a rizst. Ezután két órát állni hagyjuk, hogy a rizs teljesen magába szívja a folyadékot.

A két óra elteltével hozzáadjuk a liszet, a szódabikarbónát, a sütőport, a csipet sót, egy kis rumot, és a három tojássárgáját. Jól összekeverjük. Habbá verjük a két tojásfehérjét és óvatosan hozzákeverjük a rizshez.

Felmelegítjük az olajat és a forró olajba egy kiskanál segítségével beleszaggatjuk a rizses krémet. Amikor aranybarnára sültek a gombócok, kivesszük az olajból, meghempergetjük a cukorban és frissen, melegen fogyasztjuk.

2018. © firenze-latnivalok.hu ● Idegenvezetés Firenzében, Toszkánában ● Minden jog fenntartva!