Látnivalók és élmények idegenvezetéssel
Kérdése van?
+39 328 7217096

Bandiera arancione

Ha egy narancsszínű zászlós címert láttok egy várost jelző tábla mellett Olaszországban, akkor jó helyen jártok.

PitiglianoA Bandiera arancione (azaz narancsszínű zászló) egy minőségi védjegy.

Azok a tizenötezer főnél nem népesebb, nem a tengerparton elhelyezkedő kisvárosok kapják meg ezt az elismerést, amelyek valamiféleképpen kitűnnek a többiek közül. Nagyobb gondot fordítanak a fenntartható turizmus fejlesztésére, jobban előtérbe helyezik a helyi jellegzetességeket, legyen az művészet, gasztronómia, szokások. Támogatják az elfelejtett régi mesterségek, a kézművesség újraélesztését, segítik az idegenforgalomban dolgozó helyi kisvállalkozókat, felértékelik a kutúrális és környezeti örökségeket. Egyszóval a minőségi és a közösségeken alapuló turizmus fejlesztésére törekszenek a sajátos helyi különlegességekre helyezve a hangsúlyt.Gyakran kevésbé ismert úti célok,amelyek hozzájárulnak a turisztikai kínálat sokszínűvé tételéhez.

1998-ban született meg az ötlet, s mára már több mint 250 olasz kisváros tartozik a narancsszínűek klubjába. Montepulciano

Toszkána hagyományosan is a történelemmel és művészetekkel átitatt kisvárosok hazája, nem véletlen, hogy negyven ilyen településsel büszkélkedhet. Ezek a kis gyöngyszemek vagy az Orcia völgyének képeslapba illő tájába illeszkednek be, vagy az Apuáni Alpok és az Appenninek hegycsúcsai alatt bújnak meg vagy a tengerpart irányába tekintenek. Siéna környékén az ókori és etruszk történelem tanúi, a termálfürdők központjai, a Chianti vidéken és Lucca közelében pedig a szőlővel beültetett dombokat vigyázzák.

A sorba ismert és kevésbé látogatott kisvárosok kerültek, mint például

Pienza, Montepulciano, Vinci, Barga, San Gimiganao, Volterra, Cutigliano, Montecarlo, Peccioli, Pitigliano, Certaldo, Massa Marittima, Monteriggioni, Santa Fiora és a többiek.

Bandiera arancione

borghi

Toscana

Oszd meg másokkal is:

2018. © firenze-latnivalok.hu ● Idegenvezetés Firenzében, Toszkánában ● Minden jog fenntartva!