Látnivalók és élmények idegenvezetéssel
Kérdése van?
+39 328 7217096

Rántott cukkinivirág


Egy Olaszországban nagyon kedvelt, Magyarországon viszonylag alig ismert egyszerű recept a kirántott  cukkinivirág. Rántott cukkinivirágSokféleképpen készítik, töltelékkel vagy anélkül, nekem a mozzarellával és a szardellával töltött ízlik a legjobban, úgyhogy ezt próbáltuk ki.

Rántott cukkinivirágHozzávalók:

Cukkinivirágok (20 darabot használtunk fel)
25 dkg liszt
Kb 3 dl szénsavas ásványvíz
20 dkg mozzarella (lehet több is, ha kövérebbre szeretnétek tölteni)
10 db szardella (a mennyiség szintén ízlés kérdése)
Olaj a sütéshez


 

Az elkészítés módja:

Először elkészítjük a rántáshoz  az öntetet: lisztet, szénsavas ásványvizet és egy csipet sót összekeverünk, nem túl híg és nem túl sűrű, cseppenős masszát kapunk, amelyet hűtőbe teszünk amíg előkészítjük a virágokat, minél hidegebb annál jobb.
Felvágjuk a mozzarellát kockákra a szardellát kis darabokra.
A virágokat nagyon óvatosan megtisztítjuk, kivesszük a virág belsejéből a bibét, amely kesernyés és a szár feletti zöld levélkéket, ezután nagyon kevés vízzel megmossuk, lecsepegtetjük. Nagyon kell vigyázni arra, hogy ne törjenek össze a virágok, amelyeket tiszta konyharuhára teszünk száradni.
Ezután ízlés szerinti mennyiségű mozzarellával és szardellával megtöltjük a virágokat, megforgatjuk a lisztes-vizes mártásban. Eközben felforrósítjuk az olajat és a forró olajban kisütjük a virágokat. Amikor aranybarnára sültek, papírkendőre helyezzük, amely magába szívja a felesleges olajat és frissen elfogyasztjuk. 

Rántott cukkinivirág
 

2018. © firenze-latnivalok.hu ● Idegenvezetés Firenzében, Toszkánában ● Minden jog fenntartva!